Pe strada Italiana, la numarul 21, o cladire de patrimoniu intra cu multa distinctie in mileniul III.

Inaugurata in 1895, cladirea patrimoniu este situata in inima centrului istoric al capitalei.
O despart numai 150 de metri de Piata Universitatii, insa vibreaza asemeni tuturor cladirilor vecine de multa istorie si cunoaste o intreaga traditie.
Suprafata construita de 800 metri patrati - consolidata, renovata si restaurata integral este dispusa pe 5 nivele:
- subsol
- demisol
- parter
- etaj
- mansarda

POVESTEA CASEI DIN ITALIANA 21 - FILA DIN ISTORIA FAMILIEI MAVROCORDAT
Casa a fost inauguarata la 1895, ea apartinand de drept doamnei Matilda, membra a familiei Mavrocordat, familie de domnitori ai Tarii Romanesti. Legenda spune insa ca doamna Matilda era nelipsita din cercurile jucatorilor de poker din Bucurestiul de altadata, drept pentru care la inceputul secolului al XX-lea, aceasta pierde integral casa la o mana de poker.

ITALIANA 21 - CASA DE PATRIMONIU
Imobilul situat pe strada Italiana, la numarul 21, face parte din patrimoniul Bucurestiului, gratie elementelor de arhitectura care au fost 100restaurate in 2008. Dintre aceste elemente, la loc de cinste se situeaza cele 4 sobe Meissen (sobe din ceramica de portelan), parchetul original care decoreaza cele 3 sali de primire aflate la parterul cladirii, precum si stucaturile tavanelor, stucaturile de deasupra usilor de la parter si usile pictate.
Picturile nu sunt doar simple piese de arhitectura, ci adeverate opere de arta ale Bucurestiului. Cinci dintre plafoanele casei sunt pictate, iar stucaturile lor sunt cele originale.
De pilda, camera aflata la demisol este pictata de catre o echipa de artisti coordonati de maestrul Stefan Luchian. Doua medialioane sunt pictate de catre Luchian insusi.
La parter, una dintre cele 3 sali de oaspeti este pictate de o echipa de artisti din Austria, in timp ce holul de la parter si celelalte doua sali de oaspeti sunt pictate de catre artisti italieni.

ITALIANA 21 IN SECOLUL 21
Renovarea din secolul 21 a pastrat absolut toate elementele istorice si arhitectonice ale casei. In schimb, modernul a ocupat un loc discret, menit sa sporeasca functionalitatea si confortul cladirii.
Tehnologiile generatiei noastre ofera cladirii un sistem de supraveghere performant, alarma impotriva incendiilor si a efractiilor, climatizare integrala, instalatii electrice si sanitare, retea de Internet si telefonie.
Subsolul este spatiu de relaxare pentru angajati, ale caror birouri sunt dispuse la etaj si mansarda.
Demisolul si parterul constituie sali de primire pentru clienti, care pot savura ceaiuri exotice, bauturi racoritoare si cafele distinse in compania muzicii de calitate ce se poate auzi prin sistemul de sonorizare al cladirii.
Italiana 21 se afla intr-un Bucuresti mai frumos, care spune o poveste!


Imobilul din Strada Italiana, nr 21 este cladire de patrimoniu si a putut fi restaurat cu ajutorul
Asociatiei pentru Ajutor Umanitar si Protejarea Monumentelor Istorice.
© 2011 Italiana 21. Toate drepturile rezervate.
K Group